1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 52g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |