Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Piekarnik nastawić na 170 stopni. Oddzielić białka od żółtek i ubić je na pianę. Banana rozgnieść w drugiej misce i dodać pozostałe składniki oraz 7 łyżeczek wody. Następnie wszystko zmiksować. Dodać pianę z białek i wymieszać. Piec 12 minut i studzić w piekarniku
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 70g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 4g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |