Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 180g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 70g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |