Darmowa dieta 3800 kcal nr 5736



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
858 kcal
Łączna waga porcji: 890g.

B: 19.18 g T: 27.66 g W: 141.94 g (BŁ: 14.52 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

31   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
663 kcal
Łączna waga porcji: 1290g.

B: 23.82 g T: 25.14 g W: 104.07 g (BŁ: 37.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   49

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Makaron z fasolką i pomidorami
1110 kcal
Łączna waga porcji: 1014g.

B: 34.89 g T: 48.45 g W: 146.04 g (BŁ: 23.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

42   16

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   53

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
663 kcal
Łączna waga porcji: 2642g.

B: 58.89 g T: 6.33 g W: 122.97 g (BŁ: 54.33 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   37

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 145.59 g
Tłuszcz: 112.94 g
Węglowodany: 618.97 g (w tym błonnik: 133.74 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 18g     1,44 zł (7,99 zł)
Brokuły 750g     11,24 zł (14,98 zł)
Fasola szparagowa 600g     7,32 zł (10,98 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 120g     4,49 zł (5,98 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Kalafior 1320g     21,98 zł (29,97 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 30g     3,59 zł (5,98 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 300g     3,37 zł (4,49 zł)
Marchew 450g     1,37 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 30g     1,06 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 780ml     7,40 zł (9,49 zł)
Ogórek 540g     3,59 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 90g     3,96 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 720g     13,19 zł (21,98 zł)
Pieprz czarny 0.75g     0,07 zł (1,79 zł)
Pomidory 1020g     5,43 zł (7,98 zł)
Płatki owsiane 80g     0,53 zł (3,29 zł)
Sól himalajska 0.75g     0,01 zł (3,49 zł)



×