Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 1500g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 215g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |