Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 220g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 27g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |