1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Zmiksuj wszystko w blenderze
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 490g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |