Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 160g |
0,38 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 120g |
1,16 zł
(3,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 48g |
4,79 zł
(4,99 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 40g |
0,75 zł
(1,49 zł) |
|
Marchew | 200g |
0,61 zł
(2,29 zł) |
|
Natka pietruszki | 40g |
3,50 zł
(4,38 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 200g |
2,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 280g |
5,13 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
0,42 zł
(2,49 zł) |
|
Polędwica z indyka | 200g |
9,40 zł
(15,98 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
Rukola | 80g |
4,79 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 140g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 180g |
3,74 zł
(4,98 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 300g |
0,55 zł
(3,69 zł) |
|
Śledź marynowany | 200g |
4,85 zł
(8,49 zł) |