Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Koperek (świeży) | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 210g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 2g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 90g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 300g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 180g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 170g |
![]() |
|
Śmietana kremowa 30% | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |