Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 7g |
0,20 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 101g |
0,71 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
0,62 zł
(1,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 16g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Masło | 3g |
0,07 zł
(4,99 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 20g |
0,37 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 85g |
0,45 zł
(3,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 45g |
0,93 zł
(2,49 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Sok z buraków | 50g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 30g |
1,41 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |