Pokroić i zapakować do pudełka :)
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 360g |
0,85 zł
(1,89 zł) |
|
Kalafior | 2200g |
36,63 zł
(39,96 zł) |
|
Kapusta biała | 3000g |
5,69 zł
(5,69 zł) |
|
Koper ogrodowy | 45g |
5,38 zł
(5,98 zł) |
|
Marchew | 180g |
0,55 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 720g |
7,19 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
11,98 zł
(11,98 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
0,11 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sól himalajska | 10.25g |
0,10 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |