Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 400g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 256g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 5g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 300ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |