Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 111g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 235g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 490ml |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Sok z buraków | 75g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |