1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 10g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 520ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |