1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Jabłko | 360g |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
1,16 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
0,41 zł
(2,79 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 200g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 100g |
3,56 zł
(4,99 zł) |