1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 345g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |
|
Woda | 262ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |