Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 10g |
![]() |
|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 107g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Schab pieczony | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |