Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 3g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 176g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 3g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 21g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |