Darmowa dieta 1300 kcal nr 30345



Śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Drugie śniadanie


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
193 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 3.98 g T: 2.49 g W: 42.33 g (BŁ: 6.57 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Komosa ryżowa na mleku migdałowym z malinami
381 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 13.9 g T: 7.88 g W: 71.34 g (BŁ: 13.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   63

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Komosę ugotuj na mleku migdałowym.
  2. Pod koniec gotowania dodaj maliny.
  3. Przełóż do miseczki i wkrój jabłko.


Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 48.36 g
Tłuszcz: 32.96 g
Węglowodany: 235.27 g (w tym błonnik: 58.15 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Malina 60g     1,20 zł (9,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko migdałowe 240g     2,52 zł (10,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Quinoa (komosa ryżowa) 70g     2,24 zł (7,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×