Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 145g |
1,12 zł
(1,39 zł) |
|
| Kabanosy z kurczaka | 20g |
1,14 zł
(9,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 25g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Rzodkiewka | 135g |
2,80 zł
(4,98 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 350g |
5,59 zł
(7,98 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |