Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 190g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 100g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 5g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |