Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 435g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Truskawki | 40g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |