Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 195g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 380g |
![]() |
|
Rukola | 10g |
![]() |
|
Schab pieczony | 20g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |