Darmowa dieta 1300 kcal nr 68893



Śniadanie


Musli z jabłkiem i jogurtem
315 kcal
Łączna waga porcji: 303g.

B: 7.95 g T: 7.53 g W: 57.03 g (BŁ: 6.13 g)

Wegetariańskie  

17   7

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Musli wsyp do miski i dodaj starte jabłko.Składniki te zalej sokiem,dokładnie wymieszaj i odstaw na 5-6minut, by płatki nasiąkły i nabrały jabłkowego aromatu. Tak przygotowane musli przełóż do miseczki,rozdzielając na porcje , następnie dodaj jogurt i na koniec posyp siemieniem lnianym i miodem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Jagodowe muffiny z otrębami
141 kcal
Łączna waga porcji: 61g.

B: 4.32 g T: 5.09 g W: 20.35 g (BŁ: 1.54 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   20

Składniki na liczbę porcji: 12

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

W dużej misce wymieszaj suche składniki. W innym naczyniu lekko roztrzep jajka, a następnie dodaj wanilię, mleko oraz olej. Masę jajeczną wlej do miski z suchymi składnikami,dodaj jagody i delikatnie wymieszaj całość. Formę natłuść i nałóż masę do foremek. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18-20minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 12. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
430 kcal
Łączna waga porcji: 230g.

B: 17.43 g T: 17.6 g W: 51.77 g (BŁ: 2.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

48   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Podwieczorek


Zupa krem z buraków
165 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 4.52 g T: 5.32 g W: 28.26 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

11   12

Składniki na liczbę porcji: 4

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną do wnętrza). Pieczemy przez 1h w temperaturze 180C. Gdy się upieką obieramy je ze skóry (najlepiej w rękawiczkach, żeby nie pobrudzić rąk) i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i szklimy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodajemy pokrojone jabłko, buraki i liść laurowy. Dodajemy sok z cytryny. Zalewamy bulionem (na wysokość składników w garnku) i gotujemy 10 minut pod przykryciem. Wyciągamy listek i blendujemy na gładką masę. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta dolewamy bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 4. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Kaszotto warzywne
238 kcal
Łączna waga porcji: 403g.

B: 9.7 g T: 4.64 g W: 44.52 g (BŁ: 9.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na dużej patelni na oliwie lekko podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojony na plasterki czosnek. Następnie dodać suchą kaszę i wymieszać. Dodać obrane i starte na tarce o większych oczkach warzywa korzeniowe: marchewkę, pietruszkę i selera. Mieszając smażyć przez około 3 minuty. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię oraz groszek lub fasolkę (mogą być zamrożone). Dodać przyprawy, doprawić pieprzem i smażyć mieszając przez ok. 2 minuty. Wlać gorącą wodę z sosem sojowym i octem balsamicznym, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 20 minut. Zdjąć pokrywę, danie doprawić w razie potrzeby solą i smażyć jeszcze ciągle mieszając przez kilka minut aż reszta płynu odparuje i potrawa się zagęści.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1289 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 43.92 g
Tłuszcz: 40.18 g
Węglowodany: 201.93 g (w tym błonnik: 26.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 3g     0,48 zł (1,59 zł)
Bulion warzywny 960g     104,85 zł (104,85 zł)
Burak 800g     1,59 zł (1,99 zł)
Cebula 305g     0,72 zł (1,89 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Czarne jagody 125g     6,04 zł (14,49 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Groszek zielony 75g     1,17 zł (6,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 125g     0,97 zł (1,39 zł)
Kasza jęczmienna, pęczak 45g     0,31 zł (2,79 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Liść laurowy 1g     0,22 zł (1,29 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 45g     0,14 zł (2,29 zł)
Masło klarowane 15g     0,64 zł (21,49 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 20g     0,75 zł (14,99 zł)
Mleko sojowe 250ml     1,75 zł (6,99 zł)
Musli z rodzynkami i orzechami 75g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka pszenna typ 500 250g     0,75 zł (2,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Ocet balsamiczny 5g     0,25 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 50g     0,45 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 6g     0,26 zł (10,99 zł)
Otręby owsiane 50g     1,06 zł (3,19 zł)
Papryka ostra (mielona) 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 50g     0,42 zł (2,49 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Seler, korzeń 50g     0,19 zł (2,69 zł)
Siemię lniane 5g     0,05 zł (3,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Sok jabłkowy 200g 0,00 zł (0,00 zł)
Sos sojowy (ciemny) 15g 0,00 zł (0,00 zł)
Suszone pomidory 14g     0,35 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Łosoś, świeży 50g     5,75 zł (22,99 zł)



×