Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 156g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 150g |
![]() |
|
Kalafior | 440g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 10g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 0.25g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |