Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 960g |
![]() |
|
Burak | 800g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 540g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Masło klarowane | 15g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 2.1g |
![]() |