Darmowa dieta 1300 kcal nr 725



Śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   60

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Kasza jaglana z jabłkami i cynamonem
380 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 7.01 g T: 2.97 g W: 87.58 g (BŁ: 11.38 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

74   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.



Podwieczorek


Koktajl z borówek
196 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 10.3 g T: 5.3 g W: 28.7 g (BŁ: 3.9 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1336 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.96 g
Tłuszcz: 42.99 g
Węglowodany: 201.1 g (w tym błonnik: 35.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Cynamon 4g     0,51 zł (2,29 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 120g     0,84 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 50g     0,48 zł (3,39 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rodzynki 7g     0,16 zł (4,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×