Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 70g |
1,96 zł
(6,99 zł) |
|
| Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
| Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
| Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek | 22g |
0,96 zł
(2,19 zł) |
|
| Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
| Kapusta kwaszona (kiszona) | 110g |
0,55 zł
(4,99 zł) |
|
| Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
| Marchew | 23g |
0,07 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
| Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 20g |
2,30 zł
(11,49 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Suszone pomidory | 90g |
2,25 zł
(6,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |