1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 3g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 180g |
![]() |
|
Pomidory | 385g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 45g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |