Darmowa dieta 1300 kcal nr 80267



Śniadanie


Hummus czekoladowy
331 kcal
Łączna waga porcji: 171g.

B: 13.94 g T: 15.81 g W: 38.43 g (BŁ: 10.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   20

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Olej kokosowy roztapiamy. Ciecierzycę dokładnie osączamy na sitku. Miksujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dolewamy odrobinę wody. Przekładamy humus do miski i dekorujemy pistacjami utłuczonymi w moździerzu.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Kasza jaglana z duszonym bakłażanem
419 kcal
Łączna waga porcji: 421g.

B: 11.2 g T: 12.52 g W: 69.85 g (BŁ: 8.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Bakłażana pokrój w małą kostkę i duś na patelni na rozgrzanym oleju (około 10 minut). Pod koniec smażenia do bakłażana dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie do podduszonego bakłażana dodaj wodę. Duś bakłażana do miękkości, a następnie zdejmij patelnię z palnika.
  3. Kaszę jaglaną opłucz na sitku zimną wodą, a następnie przelej wrzątkiem. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie.  
  4. Ugotowaną kaszę przełóż na patelnię z bakłażanami. Dodaj sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  5. Potrawę przełóż na talerz i posól do smaku.


Kolacja


Kanapka z pastą z awokado
300 kcal
Łączna waga porcji: 170g.

B: 6.15 g T: 13.47 g W: 43.38 g (BŁ: 8.74 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   24

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado przekrawamy wzdłuż i wydrążamy środek jednej polówki łyżeczką. Włóż do miski i rozgnieć widelcem. Posiekaj drobno cebulę i dodaj do awokado. Dodaj sosu sojowego i przypraw pieprzem. Wymieszaj i nałóż pastę na kanapkę. Smacznego. Wariant potrawy: możesz dodać do pasty pół ząbku czosnku przeciśniętego przez praskę. *(Pestkę zostaw w drugiej połówce awokado, dzięki temu nie zmieni koloru. Zawiń owoc w folię i schowaj do lodówki). Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Wartości odżywcze:


Białko: 34.84 g
Tłuszcz: 46.41 g
Węglowodany: 207.06 g (w tym błonnik: 32.43 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 1g     0,16 zł (1,59 zł)
Awokado 80g     2,49 zł (13,99 zł)
Bakłażan 200g     2,22 zł (4,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 10g     0,02 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa 240g     1,41 zł (2,49 zł)
Czosnek 3g     0,13 zł (2,19 zł)
Kakao w proszku 30g     1,40 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Masło orzechowe 20g     0,71 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 0.1g     0,01 zł (1,79 zł)
Sok cytrynowy 12g     0,32 zł (5,29 zł)
Sos sojowy jasny 10g     0,28 zł (4,19 zł)
Syrop klonowy 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1.1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×