Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Ksylitol | 5g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Malina | 70g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |