Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 206g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 440g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Masło | 3g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Szczypiorek | 25g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Truskawki | 40g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |