Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula | 75g |
0,18 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 345g |
2,41 zł
(6,99 zł) |
|
Kapusta pekińska | 200g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
0,18 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
0,39 zł
(1,29 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 360g |
6,59 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 1g |
0,01 zł
(3,49 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |