Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 170g |
4,75 zł
(6,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cynamon | 6g |
0,76 zł
(2,29 zł) |
|
Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |