1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 320g |
0,76 zł
(1,89 zł) |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
0,10 zł
(5,99 zł) |
|
Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Jarmuż | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
13,04 zł
(13,41 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Marchew | 420g |
1,28 zł
(2,29 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Por | 350g |
6,07 zł
(7,98 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 615ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |