1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 25g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kiszony | 120g |
1,07 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 100g |
1,83 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
4,47 zł
(6,98 zł) |
|
Rukola | 60g |
3,59 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
1,43 zł
(4,29 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |