Darmowa dieta 1400 kcal nr 5170



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl z borówek
196 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 10.3 g T: 5.3 g W: 28.7 g (BŁ: 3.9 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

27   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Placki kukurydziane (bezglutenowe)
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 17.93 g T: 11 g W: 72.61 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

28   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1382 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.89 g
Tłuszcz: 39.17 g
Węglowodany: 218.76 g (w tym błonnik: 30.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Jabłko 100g     0,44 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 80g     0,56 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 150g     1,16 zł (1,39 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 270ml     2,56 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)



×