Darmowa dieta 1400 kcal nr 68029



Śniadanie


Jaglanka z borówkami (wersja lżejsza)
396 kcal
Łączna waga porcji: 386g.

B: 15.65 g T: 13.89 g W: 55.19 g (BŁ: 6.15 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

17   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl z kiwi
201 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 11.28 g T: 5.34 g W: 28.35 g (BŁ: 2.3 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

12   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

truskawki umyć, odsączyć, odszypułkować.Dwie odłożyć do dekoracji. Kiwi obrać i pokroić w kawałki. Owoce wrzucić do blendra,dodać jogurt naturalny i miksować do połączenia składników. Napój przelać do szklanki i udekorować plasterkami pozostałych truskawek.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Placuszki bananowo szpinakowe
305 kcal
Łączna waga porcji: 265g.

B: 10.53 g T: 7.86 g W: 50.5 g (BŁ: 4.42 g)

Wegetariańskie  

15   18

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Szpinak opłukać i wrzucić do pojemnika blendera. Dodać banana i zblendować. Dorzucić jajka, erytrol, szczyptę soli, domowy ekstrakt waniliowy (można pominąć), mleko kokosowe i ponownie zblendować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia. Zmiksować. Smażyć na rozgrzanej patelni lekko przetartej tłuszczem.Jogurtem naturalnym polać po plackach i udekorować malinami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1356 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 48.23 g
Tłuszcz: 44.84 g
Węglowodany: 201.59 g (w tym błonnik: 23.03 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 1g     0,16 zł (1,59 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Borówka amerykańska 80g     2,24 zł (6,99 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 50g     0,31 zł (2,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Kiwi 75g     1,12 zł (7,49 zł)
Ksylitol 5g     0,26 zł (12,99 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Malina 70g     1,40 zł (9,99 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 50ml     0,90 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mąka gryczana 30g 0,00 zł (0,00 zł)
Mąka ziemniaczana 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 3g     0,08 zł (0,75 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szpinak 60g     1,20 zł (3,99 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Truskawki 40g     0,96 zł (11,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×