Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 160g |
1,24 zł
(1,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 43g |
5,14 zł
(5,98 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 40g |
0,73 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Sok z buraków | 100g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |