Darmowa dieta 1400 kcal nr 8448



Śniadanie


Kanapki z pastą sardynkowo - pomidorową (wersja lżejsza)
309 kcal
Łączna waga porcji: 201g.

B: 14.75 g T: 11.91 g W: 39.67 g (BŁ: 7.09 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Odsączone z oleju sardynki miksujemy z połową pomidora, oliwą i pietruszką. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Smarujemy pieczywo pastą i nakładamy pokrojoną w plastry resztę pomidora.


Drugie śniadanie


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Obiad


Placki kukurydziane
445 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 18.92 g T: 11.15 g W: 71.29 g (BŁ: 7.8 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.



Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
292 kcal
Łączna waga porcji: 500g.

B: 14.9 g T: 6 g W: 46.6 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   33

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1427 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 58.27 g
Tłuszcz: 39.31 g
Węglowodany: 225.38 g (w tym błonnik: 27.33 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Imbir 2g     0,06 zł (5,69 zł)
Jaja kurze całe 80g     0,56 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 370g     2,86 zł (4,17 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Kukurydza konserwowa 200g     1,64 zł (2,79 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 30ml     0,10 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 30g     0,11 zł (3,59 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomidory 80g     0,43 zł (3,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sardynka w oleju 40g     2,00 zł (5,99 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)



×