1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 1g |
![]() |
|
Cebula | 445g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 300g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 10g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Woda | 730ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |