Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |