Darmowa dieta 1500 kcal nr 1717



Śniadanie


Owsianka z borówkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
360 kcal
Łączna waga porcji: 370g.

B: 7.72 g T: 10.13 g W: 63.29 g (BŁ: 6.09 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
210 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.23 g T: 2.88 g W: 47.08 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Obiad


Sałatka grecka
478 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 16.17 g T: 25.36 g W: 51.87 g (BŁ: 10.36 g)

Wegetariańskie  

58   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy na kawałki i mieszamy z oliwkami, pokrojonym pomidorem, ogórkiem, cebulą i serem. Całość polewamy oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano i mieszamy. Podajemy z chlebem.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1468 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.31 g
Tłuszcz: 53.33 g
Węglowodany: 221.96 g (w tym błonnik: 35.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Borówka amerykańska 170g     4,75 zł (6,99 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 200g     1,54 zł (2,78 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Mak niebieski 5g     0,16 zł (6,29 zł)
Migdały 5g     0,42 zł (8,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Ogórek 80g     0,53 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Oliwki zielone marynowane, konserwowe 45g     0,79 zł (3,49 zł)
Pomidory 420g     2,23 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 50g     1,78 zł (4,99 zł)
Ser typu "Feta" 50g     0,79 zł (4,29 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Woda 450ml 0,00 zł (0,00 zł)



×