Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 320g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jarmuż | 500g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Marchew | 270g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.02g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 270g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |