Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 85g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 62g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |