Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Granat | 100g |
2,72 zł
(5,99 zł) |
|
| Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 24g |
0,90 zł
(14,99 zł) |
|
| Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 25g |
0,62 zł
(2,49 zł) |
|
| Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 1g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
| Rukola | 50g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 100g |
1,59 zł
(4,29 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Szynka z indyka | 45g |
2,12 zł
(7,99 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |