1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Ananas | 160g |
1,60 zł
(7,99 zł) |
|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
| Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek | 80g |
0,53 zł
(3,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 200g |
1,06 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 40g |
2,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Sałata masłowa | 50g |
1,78 zł
(4,99 zł) |
|
| Ser typu "Feta" | 50g |
0,79 zł
(4,29 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 5g |
0,13 zł
(5,29 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 790ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |