Darmowa dieta 1500 kcal nr 7611



Śniadanie


Płatki ryżowe z bananem
359 kcal
Łączna waga porcji: 277g.

B: 7.95 g T: 2.21 g W: 78.45 g (BŁ: 3.04 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Płatki ryżowe z mlekiem zagotuj w garnku, aż potrawa zgęstnieje.
  2. Przelej potrawę do miski, dodaj łyżeczkę ksylitolu i wymieszaj.
  3. Banana pokrój w plastry i połóż na płatkach ryżowych.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kurczak z kaszą gryczaną i kapustą kwaszoną
452 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 32.46 g T: 13.98 g W: 54.41 g (BŁ: 9.45 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

34   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju. Ugotowaną kaszę dodajemy na patelnię do pozostałych składników i mieszamy. Podajemy z kapusta kwaszoną.


Podwieczorek


Sałatka kalafiorowo-brokułowa z ogórkiem i koperkiem
221 kcal
Łączna waga porcji: 881g.

B: 19.63 g T: 2.11 g W: 40.99 g (BŁ: 18.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Kalafior i brokuł umyj i ugotuj na parze. Warzywa na sicie ostudź zimną wodą
  2. Ogórek umyj, obierz ze skórki i pokrój w plasterki.
  3. Koperek umyj i posiekaj.
  4. Kalafior i brokuł podziel na „różyczki” i wymieszaj w salaterce w ogórkiem oraz koperkiem.
  5. Sałatkę dopraw do smaku solą himalajską i pieprzem.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1527 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 77.72 g
Tłuszcz: 38.64 g
Węglowodany: 244.96 g (w tym błonnik: 52.04 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Kalafior 440g     7,33 zł (9,99 zł)
Kapusta kwaszona (kiszona) 200g     1,00 zł (4,99 zł)
Kasza gryczana 60g     0,69 zł (4,59 zł)
Koper ogrodowy 10g     1,20 zł (2,99 zł)
Ksylitol 7g     0,36 zł (12,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko krowie 1,5% 100ml     0,35 zł (3,49 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 300g     5,50 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.25g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki ryżowe 50g     0,89 zł (3,19 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Sól himalajska 0.25g     0,00 zł (3,49 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×