Darmowa dieta 1500 kcal nr 7662



Śniadanie


Kanapki z szynką z indyka i warzywami
362 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 14.6 g T: 10.85 g W: 56.49 g (BŁ: 9.27 g)



79   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka



Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1514 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 56.29 g
Tłuszcz: 54.08 g
Węglowodany: 228.72 g (w tym błonnik: 53.39 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 175g     1,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 112g     0,78 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Marchew 420g     1,28 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Ogórek 90g     0,60 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Szynka z indyka 45g     2,12 zł (7,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×