Darmowa dieta 1600 kcal nr 22563



Śniadanie


Owsianka z miodem, jabłkiem i orzechami
475 kcal
Łączna waga porcji: 452g.

B: 15.11 g T: 13.35 g W: 77.77 g (BŁ: 7.7 g)

Wegetariańskie  

45   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 30.54 g T: 27.74 g W: 48.89 g (BŁ: 5.09 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1590 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 56.98 g
Tłuszcz: 59.21 g
Węglowodany: 221.77 g (w tym błonnik: 25.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 160g     1,12 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 40g     0,39 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 220ml     0,77 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 10g     1,15 zł (11,49 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Suszone pomidory 20g     0,50 zł (6,99 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Woda 240ml 0,00 zł (0,00 zł)



×